Retail
Ανέβασαν την τιμή των καυσίμων υψηλότερα από την προσθήκη του ειδικού φόρου
Τα στοιχεία με τη διακύμανση των λιανικών τιμών κατά την 1η Απριλίου, όπως τα δημοσίευσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Ανέβασαν την τιμή των καυσίμων υψηλότερα από την προσθήκη του ειδικού φόρου
Αυξήσεις στη μέση τιμή της βενζίνης 95, πέραν της επιδότησης των 8,3 σεντς ανά λίτρο μετά την κατάργηση της την 1η Απριλίου, παρατηρήθηκαν στις επαρχίες Λεμεσού, Λευκωσίας και Αμμοχώστου. Εξαίρεση αποτέλεσε η επαρχία Πάφου όπου η μέση τιμή της βενζίνης αυξήθηκε μόνο κατά 8 σεντς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σε σχέση με τη διακύμανση των λιανικών τιμών των καυσίμων την 1η Απριλίου, που δημοσίευσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, η μεγαλύτερη αύξηση στη μέση τιμή της βενζίνης 95 καταγράφηκε στη Λεμεσό κατά 9,2 σεντς και ακολουθούν η Λευκωσία με 9,1 σεντς και η Αμμόχωστος με 8,7 σεντς.

Αντίθετα, στη Λάρνακα η αύξηση της μέσης τιμής της βενζίνης 95 ήταν ανάλογη του ύψους της επιδότησης που καταργήθηκε, δηλαδή 8,3 σεντς, ενώ στην Πάφο η μέση τιμή της βενζίνης 95 ήταν χαμηλότερη από το ύψος της επιδότησης και συγκεκριμένα αυξήθηκε κατά 8 σεντς.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών, την υψηλότερη τιμή διακύμανσης της βενζίνης 95 παρουσίασε την 1η Απριλίου η Λευκωσία με τις τιμές στα πρατήρια της επαρχίας να κυμαίνονται από 1,375 ευρώ το λίτρο μέχρι και 1,558 ευρώ το λίτρο. 

Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με τα στοιχεία, η μεγαλύτερη αύξηση στην μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης, που ανήλθε στα 8,6 σεντς, παρατηρήθηκε και πάλι στη Λεμεσό και ακολούθησαν η Λάρνακα κατά 8,5 σεντς και η Λευκωσία κατά 8,4 σεντς.

Αντίθετα, στην επαρχία Αμμοχώστου η αύξηση της μέσης τιμής του πετρελαίου κίνησης ανήλθε μόνο στα 7,3 σεντς και στην επαρχία Πάφου στα 7,6 σεντς. Η μεγαλύτερη διακύμανση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης παρατηρήθηκε στη Λεμεσό με τις τιμές στα πρατήρια της επαρχίας να κυμαίνονται από 1,517 ευρώ το λίτρο μέχρι 1,639 ευρώ το λίτρο.
 

  • καύσιμα