Retail
Σημαντική μείωση των εστιατορίων 24ωρης εξυπηρέτησης
Δυσκολεύονται να βρουν γρήγορο φαγητό όσοι έχουν μεταμεσονύχτιες λιγούρες στις ΗΠΑ
Σημαντική μείωση των εστιατορίων 24ωρης εξυπηρέτησης
Στις ΗΠΑ όσοι έχουν μεταμεσονύχτιες λιγούρες δυσκολεύονται να βρουν ανοιχτό μαγαζί για γρήγορο φαγητό. Οι εργαζόμενοι σε βάρδιες και όσοι αγαπούν τα νυχτοπερπατήματα έχουν ελάχιστες επιλογές για φαγητό αργά τη νύχτα σε σχέση με όσες είχαν στην προ-πανδημική ακμή των 24ωρων εστιατορίων.

Και δεν είναι μόνο τα εστιατόρια, σύμφωνα με το cnn.com. Η Walmart, τέσσερα χρόνια αφότου το Covid-19 προκάλεσε την περικοπή του ωραρίου, δεν έχει επιστρέψει ακόμα στο «ανοιχτό όλο το βράδυ». Ορισμένα σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, καφετέριες και φαρμακεία που έκλεισαν νωρίς κατά τη διάρκεια του Covid-19 δεν επέστρεψαν ποτέ στο νυχτερινό ωράριο. Ούτε καν όλα τα γυμναστήρια του 24 Hour Fitness -η υπόσχεση είναι ακριβώς το όνομά του- αλλά δεν είναι 24ωρα.

Αλλά το χειρότερο χτύπημα έχουν υποστεί τα εστιατόρια και τα εστιατόρια που λειτουργούν από το ηλιοβασίλεμα έως την ανατολή του ηλίου.

Ο αριθμός των εστιατορίων που προσφέρουν 24ωρη εξυπηρέτηση μειώθηκε κατά 18% από το 2020 έως το 2024, σύμφωνα με στοιχεία του Yelp. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, η Νέα Υόρκη, έχασε το 13% των 24ωρων εστιατορίων της. Το Λος Άντζελες, το οποίο επηρεάστηκε επίσης από τις απεργίες στο Χόλιγουντ, έχει χάσει το εντυπωσιακό ποσοστό του 35% των 24ωρων εστιατορίων και το Σικάγο το 10%.

Η αργή ανάκαμψη της «open all night» Αμερικής αναδεικνύει τις αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες και τη βιομηχανία εστιατορίων. Οι μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά των πελατών, όπως οι πιο πρώιμες ώρες δείπνου και η μείωση του ποτού μέχρι αργά το βράδυ, έχουν συγκρατήσει την επιστροφή στα προ της πανδημίας πρότυπα. Το υψηλότερο κόστος εργασίας και τροφίμων έχει οδηγήσει τα εστιατόρια να κλείνουν επίσης νωρίτερα.

Οι αλυσίδες που βασίζονται στο πρωινό ανακάμπτουν κάπως. Περίπου οι μισές από τις 1.800 τοποθεσίες της IHOP είναι και πάλι ανοιχτές 24 ώρες την Παρασκευή και το Σάββατο, τουλάχιστον. Περίπου το 75% των 1.600 εστιατορίων της Denny’s είναι και πάλι ανοιχτά 24 ώρες. Τέλος, όλα τα σχεδόν 2.000 εστιατόρια της Waffle House λειτουργούν και πάλι 24 ώρες.

Πηγή: newmoney.gr
 

  • fast food
  • ΗΠΑ