Retail
Τα Rolex που πάνε κόντρα στο ρεύμα
Η εταιρεία κάνει τη διαφορά στη μείωση της ζήτησης για πολυτελή ρολόγια με δυο μοντέλα
Τα Rolex που πάνε κόντρα στο ρεύμα

Την ώρα που οι τιμές στα ρολόγια πολυτελείας παρέμειναν αμετάβλητες ον Μάρτιο ενόψει των νέων μοντέλων που παρουσιάζονται στο σαλόνι της Γενεύης, δύο μοντέλα της Rolex και ένα Patek Philippe, έκαναν τη διαφορά.

Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές των πολυτελών ρολογιών για τα 50 πιο ταχυκίνητα ρολόγια με βάση τις αξίες τους, μειώθηκε κατά περίπου 0,1% σε 33.558 δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η Subdial, μια εταιρεία πωλήσεων ρολογιών και πλατφόρμα πωλήσεων.

Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 8,7% σε ένα χρόνο και 42% σε δύο χρόνια. Τα υψηλότερα επιτόκια, η γεωπολιτική αβεβαιότητα και η ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη έχουν περιορίσει ακόμα και τη ζήτηση για είδη πολυτελείας όπως τα ακριβά ρολόγια. Οι τιμές για τα πιο πολυπόθητα μεταχειρισμένα ρολόγια από επωνυμίες όπως οι Rolex, Patek και Audemars Piguet εκτοξεύτηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα το 2021 και στις αρχές του 2022 εν μέσω της πανδημίας.

“Pepsi” και “Starbucks”

Μεταξύ των ελάχιστων εξαιρέσεων του Μαρτίου, ξεχωρίζουν το Rolex Master II με κεραμικό μπλε και κόκκινο πλαίσιο που ανέβηκε κατά 3,2% στα 20.935 δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη. Με το παρατσούκλι «Pepsi», το ρολόι ήταν μεταξύ των κορυφαίων επιδόσεων τον περασμένο χρόνο, εν μέσω εικασιών ότι μπορεί να αποσυρθεί, αν και παραμένει στη συλλογή. 

Το Rolex Submariner με πράσινο πλαίσιο, μαύρο καντράν με το παρατσούκλι «Starbucks», ανέβηκε περίπου 1% τον Μάρτιο για να βρεθεί στα 15.259 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, το Patek Philippe Nautilus 5711 με μπλε καντράν, ένα ατσάλινο σπορ μοντέλο με ενσωματωμένο μπρασελέ που ήταν ένα από τα λεγόμενα «hype» ρολόγια κατά τη διάρκεια της αιχμής της αγοράς, κέρδισε περίπου 1,1% τον περασμένο μήνα και διαμορφώθηκε στα 98.753 δολάρια.

Όλα τα μοντέλα ρολογιών που κέρδισαν σε αξία συνεχίζουν να διαπραγματεύονται πολύ πάνω από τις τιμές λιανικής τους, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγοραστούν καινούργια από έναν αντιπρόσωπο, καθώς η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά.

Πηγή: ot.gr