Marketing Week
Το CISI και το EIMF θέτουν νέο πρότυπο στον τομέα των Επενδυτικών Ταμείων
Εισήγαγαν την Πιστοποίηση Επαγγελματικής Κατάρτισης Διαχείρισης Επενδυτικών Ταμείων της Κύπρου
Το CISI και το EIMF θέτουν νέο πρότυπο στον τομέα των Επενδυτικών Ταμείων

Ανταποκρινόμενοι στη δυναμική εξέλιξη και ανάπτυξη του τομέα Επενδυτικών Ταμείων στη Κύπρο, το European Institute of Management and Finance (EIMF), σε συνεργασία με το Chartered Institute for Securities & Investment (CISI) του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοινώνει την προσφορά της Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Διαχείριση Επενδυτικών Ταμείων της Κύπρου.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους επαγγελματίες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα του τομέα της διαχείρισης των επενδυτικών ταμείων. 

Το πρόγραμμα αυτό αναπτύχθηκε προκειμένου να εξοπλίσει τους επαγγελματίες με όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της Διαχείρισης Επενδυτικών Ταμείων της Κύπρου. Απευθύνεται σε επαγγελματίες που συμμετέχουν ενεργά ή ενδιαφέρονται να αρχίσουν τη καριέρα τους στο τομέα, καθώς και σε επαγγελματίες που εργάζονται σε συμβουλευτικούς οργανισμούς.

Το πρόγραμμα καλύπτει μια εκτεταμένη σειρά θεμάτων. Μερικά από τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν τη δόμηση, το καταμερισμό των βασικών ρόλων και ευθυνών,  αλλά και της ανάλυσης διαφορετικών τύπων των επενδυτικών ταμείων. Επίσης, αναλύονται θέματα λογιστικής και ετοιμασίας χρηματοοικονομικών αναφορών αλλά και επεξηγείται η σχέση μεταξύ Καθαρής Αξίας Περιουσιακών Στοιχείων (Net Asset Value) και της απόδοσης του ταμείου. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα παρουσιάζει το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, προσφέροντας μια πλήρη κατανόηση των διαφόρων προνοιών σε όλο το κύκλο ζωής των επενδυτικών κεφαλαίων, από την ίδρυση έως τον τερματισμό λειτουργίας τους.

Προσεχώς, το EIMF θα προσφέρει αυτό το προγράμματα σε δύο κύκλους μαθημάτων με σκοπό τη καλύτερη προετοιμασία των επαγγελματιών που επιθυμούν να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.  Ο πρώτος κύκλος ξεκινά τον ερχόμενο Μάιο και ο δεύτερος τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.  

Η διαδικασία της αξιολόγησης περιλαμβάνει εξέταση 75 λεπτών με 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και απαιτούμενο βαθμό επιτυχίας το 70%. Οι υποψήφιοι δικαιούται δύο προσπάθειες για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση και η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ηλεκτρονικά (μέσω της πλατφόρμας επαγγελματικής αξιολόγησης CISI), είτε με φυσική παρουσία (στο εξεταστικό κέντρο υπολογιστών του EIMF).

Η Πιστοποίηση Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Διαχείριση Επενδυτικών Ταμείων της Κύπρου σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην επαγγελματική εξειδίκευση και διαπίστευση για επαγγελματίες που φιλοδοξούν να διαπρέψουν στον τομέα των υπηρεσιών διαχείρισης επενδυτικών ταμείων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του EIMF:

Στοιχεία Επικοινωνίας: info@eimf.eu | +357-22274470

Σχετικά με το European Institute of Management and Finance (EIMF)
Το EIMF, ο κορυφαίος πάροχος ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες μάθησης, (όπως Ακαδημαϊκά Πτυχία, Επαγγελματικούς Τίτλους και Σεμινάρια Επαγγελματικής Κατάρτισης). Το Ινστιτούτο είναι διαπιστευμένο και αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) της Κύπρου, αλλά και άλλους Διεθνής Οργανισμούς. 

Το EIMF καθιερώθηκε στην εκπαίδευση στους τομείς της Διακυβέρνησης, του Κινδύνου και της Συμμόρφωσης (GRC). Τα εξειδικευμένα προγράμματα του EIMF απευθύνονται στους κλάδους χρηματοοικονομικών, τραπεζικών, νομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών, καλύπτοντας θέματα κανονισμών και νομοθεσιών, AML, διαχείρισης κινδύνων και νομικής και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Η γκάμα των προγραμμάτων ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών του σήμερα με τις ευέλικτες μεθόδους εκπαίδευσης: δια ζώσης, διαδικτυακά και με τη μέθοδο της αυτοδιδασκαλίας. Τα προγράμματα εκπαίδευσης,  τα οποία υποστηρίζονται από έμπειρους ειδικούς, συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με τις πρακτικές εφαρμογές. Σήμερα, το EIMF, έχοντας περισσότερους από 12.000 εκπαιδευόμενους ετησίως και παρουσία σε σημαντικά διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα (όπως η Λευκωσία, το Λονδίνο, το Δουβλίνο, το Ντουμπάι και οι Βρυξέλλες), είναι αποδεδειγμένα κορυφαίος πάροχος στην εξειδικευμένη εκπαίδευση συμμόρφωσης με τους κανονισμούς. 

Σχετικά με το Chartered Institute for Securities & Investment (CISI) 
Το CISI αποτελεί τον κορυφαίο επαγγελματικό φορέα για τους επαγγελματίες στο χώρο των επενδύσεων, της διαχείρισης κεφαλαίων, της κανονιστικής συμμόρφωσης και του χρηματοοικονομικού σχεδιασμού. Από την εμφάνιση του το 1992 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το CISI είναι αφοσιωμένο στην προώθηση της δια βίου εκπαίδευσης και της ακεραιότητας, επιδιώκοντας την ενίσχυση και βελτίωση των προσωπικών προτύπων γνώσης, δεξιοτήτων και συμπεριφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο για να ενισχύσει τη δημόσια εμπιστοσύνη στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
 

  • European Institute of Management and Finance
  • Chartered Institute for Securities & Investment