Hospitality & Tourism
Τα συν και τα πλην του τουριστικού ρεύματος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024
Ένας σύντομος απολογισμός από τον υφυπουργό Τουρισμού, Κώστα Κουμή
Τα συν και τα πλην του τουριστικού ρεύματος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024
H πρώτη τριμηνία του 2024 έχει κλείσει με άνοδο της τάξης 5,4%, σε σύγκριση με πέρσι, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, ανέφερε ο υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, απαντώντας χθες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Πόλη Χρυσοχούς, στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ψαριού στο Λατσί.

«Αντιλαμβάνεστε ότι διανύουμε ένα έτος με πολλές ιδιαιτερότητες και πολλές αντιξοότητες», είπε ο Κώστας Κουμής, σημειώνοντας πως «γίνεται μεγάλη μάχη για φέτος μετά και τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τη σχετική οικονομική κρίση σε κάποιες χώρες από τις οποίες λαμβάνουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Όλα αυτά συνθέτουν μια κατάσταση που δεν είναι τόσο εύκολη».

Συνεχίζοντας, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως, «τα αποτελέσματα μας ικανοποιούν και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση στο τέλος του έτους, ευχόμενοι να σταματήσουν όλες οι εντάσεις στην περιοχή».

Ο υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως η αγορά του Ισραήλ, που είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστικά για την Κύπρο, καταγράφει μια μείωση του 26% μέχρι στιγμής. Σημείωσε ωστόσο πως έχουν σημειώσει άνοδο άλλες αγορές όπως της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας.