Retail
Δρουσιώτης: Οι εταιρείες πετρελαιοειδών έχουν περιθώριο για λογικές τιμές
Δεν υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος για να τους αναγκάσει να το πράξουν, ανέφερε ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών
Δρουσιώτης: Οι εταιρείες πετρελαιοειδών έχουν περιθώριο για λογικές τιμές
Τη διαπίστωσή του πως δεν υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος στις εταιρείες πετρελαιοειδών ώστε να τους αναγκάσει να πωλούν σε λογικές τιμές, εξέφρασε, σε δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης.

«Την 1η Απριλίου που καταργήθηκε η επιδότηση στα καύσιμα, είδαμε ότι η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από το 8,3% που ήταν η επιδότηση. Η επιβολή της αύξησης είναι παγκύπρια και όχι επαρχιακά. Πώς γίνεται να είναι διαφορετικές οι τιμές ανά επαρχία; Αυτά θα πρέπει κάποιος να τα παρατηρεί και να βρίσκει την αιτία», σχολίασε.

Ο Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε επίσης ότι «ο σύνδεσμος διαφωνεί με τον τρόπο που θα δοθεί το εφάπαξ ως αντιστάθμισμα. Λέμε ότι αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πιο σωστά εάν δίνονταν αποκλειστικά για αγορές καυσίμων. Θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να ήταν για την αγορά καυσίμων για να βοηθηθούν και οι καταναλωτές όπως και οι πρατηριούχοι, διότι κι αυτοί θέλουν στήριξη».