Build
Θα κηρυχθεί διατηρητέο κτίριο το ιστορικό ωδείου του Σόλωνα Μιχαηλίδη
Ο Δήμος Λεμεσού διαμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει την κατεδάφισή του
Θα κηρυχθεί διατηρητέο κτίριο το ιστορικό ωδείου του Σόλωνα Μιχαηλίδη
Σε διαδικασίες για κήρυξη του ιστορικού ωδείου του Σόλωνα Μιχαηλίδη σε διατηρητέο κτίριο προχωρεί από τη Δευτέρα (22/4) ο Δήμος Λεμεσού, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει την κατεδάφισή του.

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας από αναρτήσεις στα social media, ενώ ακολούθησε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σύμφωνα με την οποία άρχισε προσπάθεια ομάδας αρχιτεκτόνων και ακτιβιστών για ν’ αποτραπεί η κατεδάφιση του από τον νέο ιδιοκτήτη.

Το μεσημέρι μετέβησαν στην οδό Γεώργιου Γενναδίου, έξω από το εγκαταλελειμμένο κτίριο, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για τη διάσωση του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, μόλις ο Δήμος ενημερώθηκε, κυρίως μέσα από αναρτήσεις σε ΜΚΔ, για το ενδεχόμενο κατεδάφισης του κτιρίου, «ειδοποιήσαμε την ΑΔΕ Λεμεσού και στείλαμε συνεργεία του Δήμου Λεμεσού να είναι εδώ για ν’ αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα κατεδάφισης του».

«Αύριο Δευτέρα θα κινηθεί η διαδικασία άμεσης κήρυξης του κτιρίου αυτού ως διατηρητέου, εξαιτίας της ιστορικής και αρχιτεκτονικής του αξίας», είπε, και πρόσθεσε ότι, από διερεύνηση που έγινε, δεν έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε αίτηση κατεδάφισής του «και ούτε πρόκειται να δοθεί άδεια κατεδάφισης του».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε πως ο Δήμος θα επικοινωνήσει αύριο με τους ιδιοκτήτες, «να τους πούμε τις προθέσεις μας για τέτοιου είδους κτίρια, ώστε να υπάρχουν καλοί λογαριασμοί για όλους».

Πηγή: ΚΥΠΕ