Health & Pharma
Παράταση ενός έτους στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ προωθεί η Κυβέρνηση
Το σχετικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το υπουργικό
Παράταση ενός έτους στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ προωθεί η Κυβέρνηση

Χρονική παράταση για ακόμη ένα χρόνο στη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ενέκρινε με νομοσχέδιο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του σώματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε ότι με γνώμονα την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο  ενέκρινε το νομοσχέδιο με τίτλο «ο περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024».

Όπως σημείωσε, σκοπός του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η παραχώρηση χρονικής παράτασης στη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ για ακόμη ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τις 31 Μαΐου 2025.

Ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως ο περί ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Νόμου προνοούσε ότι το κράτος θα κάλυπτε δια χρηματοδότησης τυχόν ελλείμματα του Οργανισμού για τα πέντε πρώτα χρόνια που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά την εισαγωγή και λειτουργία της εξωνοσοκομειακής φροντίδας υγείας του Γενικού Συστήματος Υγείας την 1η Ιουνίου 2019 – 31 Μαΐου 2024.

Ο λόγος για τον οποίο κρίνεται σκόπιμη η επέκταση της χρονικής περιόδου κάλυψης των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ για ακόμη ένα  έτος, εξήγησε ο Εκπρόσωπος, αφορά κυρίως στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος υγείας της χώρας δεδομένου ότι ο ΟΚΥπΥ αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους παρόχους υπηρεσιών υγείας, αλλά και του γεγονότος ότι ο Οργανισμός κλήθηκε να στηρίξει το κράτος στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19, με αντίκτυπο στην ομαλή του λειτουργία.

Καταλήγοντας, είπε πως ενόψει της τελευταίας ολομέλειας της Βουλής πριν το Πάσχα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου και της αναστολής των εργασιών της λόγω των επερχόμενων Εκλογών, κρίθηκε αναγκαία η προώθηση του εν λόγω τροποποιητικού νομοσχεδίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ