Business Tech
Η Αpple έχασε το στέμμα της στην Κίνα
Ποιες εταιρείες την ξεπέρασαν σε πωλήσεις
Η Αpple έχασε το στέμμα της στην Κίνα

Η Apple έχασε το στέμμα της ως ο μεγαλύτερος πωλητής smartphone στην Κίνα κατρακύλησε στην τρίτη θέση το πρώτο τρίμηνο του 2024 καθώς οι πωλήσεις των προϊόντων της μειώθηκαν κατά 6,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, τα οποία ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Η Honor και η Huawei μοιράστηκαν την πρώτη θέση, με το μερίδιο αγοράς της Honor να αυξάνεται στο 17,1% και το μερίδιο της Huawei να σκαρφαλώνει στο 17%, σύμφωνα με την IDC, ενώ το μερίδιο αγοράς του κατασκευαστή των iPhone μειώθηκε στο 15,6%.

Η IDC κάνει λόγο για στατιστική ισοπαλία όταν η διαφορά μεταξύ του μεριδίου των εσόδων ή των πωλήσεων μεταξύ δύο ή περισσότερων προμηθευτών είναι 0,1% ή λιγότερο.

«Οι προωθητικές ενέργειας της Apple με καλύτερες τιμές, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους δεν μπόρεσαν να μετριάσουν τον αντίκτυπο του έντονου ανταγωνισμού από τους έτερους παίκτες Android», σημειώνει στην έκθεση ο Arthur Guo, ανώτερος αναλυτής έρευνας στην IDC China.

Οι συνολικές πωλήσεις smartphone στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 6,5% στα 69,3 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με την IDC.

Πηγή: ot.gr