Hospitality & Tourism
Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί το τμήμα της αγοράς με την μεγαλύτερη άνοδο
Ρεκόρ συμμετοχών σε ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Αγία Νάπα
Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί το τμήμα της αγοράς με την μεγαλύτερη άνοδο
Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής αφού όπως εξήγησε, φέτος υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών στο ποδοσφαιρικό τουρνουά Αγίας Νάπας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κουμής ο οποίος παρακολούθησε το McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival 2024 που πραγματοποιήθηκε στα βοηθητικά γήπεδα της Αγίας Νάπας, είπε ότι «ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί το τμήμα της αγοράς με την μεγαλύτερη άνοδο στην παγκόσμια τουριστική οικονομία».

Πρόσθεσε ότι «πρόθεση και στόχος μας ως Υφυπουργείο Τουρισμού είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον αθλητικό τουρισμό, που αποδεικνύεται ξανά ότι είναι μια μορφή τουρισμού που μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο στη χώρα μας και να συμβάλει σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Στην προκειμένη περίπτωση, συνέχισε «είναι με μεγάλη ικανοποίηση που βλέπουμε το Ayia Napa Soccer Tournament να μεγαλώνει, με αυξανόμενη συνεισφορά στην τουριστική οικονομία. Σε μια περίοδο που δεν συγκαταλέγεται στις κορυφαίες περιόδους για τον τουρισμό της χώρας μας, έχει προκαλέσει εκτόξευση του εγχώριου τουρισμού και επίσης συμβάλλει στην κάθοδο προσώπων από άλλες χώρες».

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμής «είναι ενδεικτικό ότι στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 66 ομάδες από 8 ξένες χώρες, κάτι που ισοδυναμεί με χίλια και πλέον παιδιά από το εξωτερικό, αρκετά εκ των οποίων συνοδεύονται από τους γονείς τους».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε ακόμα ότι «επιβεβαιώνεται λοιπόν η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού  τουρισμού στην τουριστική οικονομία της χώρας μας».

Εξέφρασε επίσης τα συγχαρητήρια του, «στους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση, αλλά και στον Δήμο Αγίας Νάπας για τη στήριξη του προς τους διοργανωτές».