Marketing Week
Η Κύπρος στοχεύει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της προσβασιμότητας ενισχύοντας την ελκυστικότητά της ως προορισμού για επιχειρήσεις
Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε την αναγκαιότητα της ψηφιοποίησης των κυβερνητικών υπηρεσιών
Η Κύπρος στοχεύει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της προσβασιμότητας ενισχύοντας την ελκυστικότητά της ως προορισμού για επιχειρήσεις

Το 2nd Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου στο Parklane Hotel στη Λεμεσό, στην παρουσία διεθνών και τοπικών επαγγελματιών. Ειδικοί από διάφορους τομείς μίλησαν για το τεχνολογικό οικοσύστημα της Κύπρου, τα πλεονεκτήματα της μετεγκατάστασης και εργασίας εδώ, καθώς και τους τομείς που χρήζουν βελτίωσης.

Η διάσκεψη παρείχε μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση, ανταλλαγή ιδεών και εξερεύνηση νέων επιχειρηματικών προοπτικών και ευκαιριών για εταιρείες τεχνολογίας που εξετάζουν τη δυνατότητα μετεγκατάστασης των λειτουργιών τους στην Κύπρο.

Ως εταιρεία διαχείρισης που παρέχει συμβουλευτικές και διαχειριστικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις με σημαντικές δυνατότητες επέκτασης, όπως Tech και iGaming, και έχοντας συνεργάτες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως στο οικοσύστημα διαδικτυακών παιχνιδιών, η Energame υποστήριξε την εκδήλωση ως ασημένιος χορηγός.

Σε μια εισαγωγική ομιλία ο Chairman του συνεδρίου, Μάριος Τανούσης, CEO του Invest Cyprus, δήλωσε ότι η Κύπρος είναι η ιδανική βάση για τις τεχνολογικές εταιρείες, αποτελώντας γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, και παρά την κοντινή της απόσταση από τη Μέση Ανατολή, το νησί δεν έχει επηρεαστεί από την αναταραχή, αντίθετα η χώρα αναδεικνύεται ως η πιο σταθερή επιλογή στην περιοχή.

Ο Νικόδημος Δαμιανού, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, συνοδευόμενος από τον Χάρη Πίστο, Director International Banking,  Bank of Cyprus, και τον Δημήτρη Σκουρίδη, Chief Scientist for Research, Innovation and Technology, αναφέρθηκαν στον αναδυόμενο ρόλο της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου τεχνολογίας. "Με την ψηφιοποίηση των κυβερνητικών υπηρεσιών, η Κύπρος στοχεύει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της προσβασιμότητας, ενισχύοντας περαιτέρω την ελκυστικότητά της ως προορισμό για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες", δήλωσε ο Δρ. Δαμιανού, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Ακολουθώντας την εξερεύνηση του τοπίου τεχνολογίας της Κύπρου, η εκδήλωση τροποποιήθηκε σε μια συζήτηση πάνελ με θέμα "Sunshine and Success – Embracing Work-Life Bliss in Cyprus". Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου, Executive Vice President, Energame , υπογράμμισε την προσαρμογή του τομέα της τεχνολογίας στις προτιμήσεις της Γενιάς Z. "Η Γενιά-Z λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τις προηγούμενες γενιές. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να τους προσφέρουμε ευελιξία," τόνισε η Μαριάννα. Επίσης, υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα της μετεγκατάστασης στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου του χαλαρού τρόπου ζωής και της ασφάλειας. Επιπλέον, η Μαριάννα αναγνώρισε τη συνεργασία της κυβέρνησης με τον ιδιωτικό τομέα στη διασφάλιση της ομαλότητας των διαδικασιών και της καθιέρωσης πρωτοβουλιών όπως εκείνες του Tech Island, και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την υποστήριξή τους.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με case studies από την Palta και τη Wargaming, εταιρείες που έχουν μετεγκατασταθεί στην Κύπρο. Η εκδήλωση έκλεισε με σχόλια από τον πρόεδρο του συνεδρίου και ένα κοκτέιλ δικτύωσης.