Business Tech
Τα πλωτά παλάτια των κρoίσων της τεχνολογίας
Τα μεγαλύτερα γιοτ που ανήκουν σε δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας
Τα πλωτά παλάτια των κρoίσων της τεχνολογίας

Τα σούπερ γιοτ είναι ίσως τα απόλυτα σύμβολα τεράστιου πλούτου, παρέχοντας εξαιρετικά απομονωμένους χώρους αναψυχής. Είναι — ακόμη περισσότερο από τα ακίνητα — το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να κατέχει κάποιος

«Είναι σαν μια γιορτή της επιτυχίας σου στη ζωή, του πλούτου», είπε στο Business Insider η Τζιοβάνα Βιτέλι, αντιπρόεδρος του Ομίλου Azimut Benetti, του μεγαλύτερου παραγωγού superyachts στον κόσμο.

Ενώ πολλοί δισεκατομμυριούχοι τεχνολογίας έχουν αγοράσει γιοτ, οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους, όπως ο Μπέζος, ο Ζάκερμπεργκ και ο συνιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον, το έχουν τερματίσει. Τα σκάφη τους είναι παλάτια στη θάλασσα, γεμάτα ανέσεις όπως γυμναστήρια, σπα, πισίνες, νυχτερινά κέντρα και κινηματογραφικές αίθουσες.

Αυτά τα σούπερ γιοτ προσφέρουν μια ματιά στο πώς ζει το 0,00001%. Είναι κάτι που λίγοι άλλοι θα βιώσουν ποτέ. Ακόμη και η ναύλωση ενός γιοτ αυτού του μεγέθους για μια εβδομάδα κοστίζει συνήθως πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ένα σημαντικό πράγμα που μπορούν να αγοράσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια είναι η ιδιωτικότητα. Υπάρχουν πιθανά γιοτ που δεν έχουν καταγραφεί ή καταχωρηθεί δημόσια – για παράδειγμα, ο Evan Spiegel φημολογείται ότι είναι ιδιοκτήτης του μεγαγιοτ Bliss μήκους 94 μέτρων. Σε μια βιομηχανία που διέπεται από διακριτικότητα, η αποκρυπτογράφηση του ποιος κατέχει τι είναι συνήθως μια άσκηση για τη συγκέντρωση πολλών ενδείξεων.

Πηγή: ot.gr