Marketing Week
Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Matete Martini “HUG EACH OTHER AGAIN” στη Λευκωσία
Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Matete Martini “HUG EACH OTHER AGAIN” στη Λευκωσία
Η Γκαλερί Riana Raouna παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Matete Martini στην Κύπρο με τίτλο “HUG EACH OTHER AGAIN”. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου, στην οδό Ερμού 276 στη Λευκωσία.

Η έκθεση αποτελείται από πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και σχέδια σε χαρτί, όπου η σωματική και συναισθηματική ανάγκη για οικειότητα διερευνάται μέσα από τη βαθιά έννοια της αγκαλιάς. Πιο συγκριμένα, η αγκαλιά εξετάζεται ως όχημα με το οποίο αποδεχόμαστε και κατανοούμε ο ένας τον άλλον, αλλά και ως μέσο κατανόησης του ίδιου μας του εαυτού. 

Ο εννοιολογικός πυρήνας της έκθεσης βασίζεται στο δόγμα του Γάλλου φιλοσόφου Maurice Merlau-Ponty που προτείνει ότι, το σώμα δεν πρέπει να θεωρείται ως μια απλή βιολογική ή φυσική μονάδα, αλλά ως η αρχή που συγκροτεί την ύπαρξη και την εμπειρία μας μέσα στον κόσμο. 

Η Martini εξετάζει την ανατομία και το δέρμα, τη σχέση μεταξύ του εγκεφάλου, της αφής και του συναισθήματος μέσα από σταθερές πινελιές, γρήγορες γραμμές, σπρέυ σε καμβά και βαθιά συναισθηματικές φωτογραφίες. Όπως η ίδια εξηγεί, «Η πρωταρχική λαχτάρα για σύνδεση, εκδηλώνεται πιο βαθιά στην αγκαλιά - ένα διαρκές σύμβολο ηρεμίας και ανήκειν που ξεπερνά την επιφάνεια των κοινωνικών κατασκευών και καταρρίπτει κάθε ψευδαίσθηση που απλές χειρονομίες ή λέξεις μπορεί να προκαλέσουν».

Η έκθεση “HUG EACH OTHER AGAIN” διερευνά επίσης, την εύθραυστη έννοια του «σπιτιού» που περιλαμβάνει ένα σύνολο εντάσεων που σχετίζονται με τη δυνατότητα να αισθάνεται κανείς ασφαλής και προστατευμένος στη σύγχρονη κοινωνία. Tο γεγονός ότι η έκθεση πραγματοποιείται στη Λευκωσία που είναι η μοναδική μοιρασμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, έχει ιδιαίτερη σημασία. Συγκεκριμένα, η συμβολική έλλειψη της αγκαλιάς δημιουργεί ένα φραγμό που χωρίζει τους ανθρώπους, προκαλώντας τον θεατή να αναλογιστεί τη σημασία της αλληλο-αποδοχής και συνύπαρξης. 

Η Ριάνα Ραουνά, δήλωσε σχετικά για την έκθεση, “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την ατομική έκθεση της Matete Martini για πρώτη φορά στην Κύπρο. Η έκθεση “HUG EACH OTHER AGAIN” ενισχύει τον πρωταρχικό στόχο της γκαλερί να παρουσιάζει τη δουλειά διεθνών ανερχόμενων καλλιτεχνών στο κοινό της Κύπρου και να αναδεικνύει τί συμβαίνει σήμερα στη σύγχρονη τέχνη. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους λάτρεις της τέχνης από όλη την Κύπρο.” 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 22 462888, info@rianaraouna.com ή www.rianaraouna.com.

Εγκαίνια: Πέμτπη, 23 Μαϊου, 7-10 μμ

Διάρκεια: 23 Μαίου - 5 Ιουνίου 2024 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 10 πμ - 2 μμ & 3 – 7 μμ.

Διεύθυνση: Οδός Ερμού 276, 1016 Λευκωσία (απένταντι από το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας-CVAR/ Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη)

Σχετικά με την Matete Martini
Γεννήθηκε το 1994 στο Friuli της Ιταλίας και είναι κάτοχος πτυχίου στο Interior Design  από το IED στη Ρώμη και μεταπτυχιακού τίτλου Visual Culture από το IUAV της Βενετίας. Είναι η ιδρύτρια του διεθνούς προγράμματος εργαστηρίων «Future Young Talent», το οποίο στοχεύει να εξοπλίσει τους νέους καλλιτέχνες με τις απαραίτητες γνώσεις για να κατανοήσουν κριτικά το σχέδιο, την τέχνη και την αρχιτεκτονική και να προωθήσουν μια ολιστική προσέγγιση προς τη δημιουργικότητα.

Η Matete Martini επικεντρώνεται επί του παρόντος στην ανάπτυξη έργων σε διάφορους καλλιτεχνικούς κλάδους, που περιλαμβάνουν ζωγραφική, περφόρμανς, γλυπτική, σχέδιο γυαλιού, κινηματογράφο και εκπαίδευση. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί διεθνώς με πρόσφατες εκθέσεις και έργα όπως: Fino ad ora come allora, Baldinini, Μιλάνο (2024); Nonostante Marras, Μιλάνο (2023); Matete Martini: Il Lavavetri, Venice Glass Week (2023); Incurata, solo show, Venice Glass Week (2022); In Presence, Μπιενάλε Every Woman, Λονδίνο (2021) In Presence, Tube Culture Hall, Μιλάνο (2021); Razza Di Ambrosia, εκθεσιακός χώρος Aretè, Μιλάνο (2020); Worksbyfriends Pop-up Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, Ludlow House, Νέα Υόρκη (2019); Lacuna, Sotto Sale Projects, Λονδίνο (2019); VeniceLands Art Price, Arsenale Roncade, Βενετία (2019).

Σχετικά με την γκαλερί RIANA RAOUNA:
Ιδρύθηκε από τη Ριάνα Ραουνά, εξειδικευμένη στη Σύγχρονη Τέχνη και κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου στη Σύγχρονη Τέχνη με άριστα από το Sotheby’s Institute of Art, Λονδίνου. Η γκαλερί επικεντρώνεται στην ανάδειξη ανερχόμενων καλλιτεχνών σύγχρονης τέχνης, οι οποίοι συγκαταλέγονται στα πλεον υποσχόμενα ονόματα διεθνώς. Η Ριάνα Ραουνά παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες όσον αφορά στην επένδυση σε έργα συγχρονης τέχνης σε νέους και έμπειρους συλλέκτες. 

Η γκαλερί περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή 14 ανερχόμενους καλλιτέχνες και παρέχει διαδικτυακή πρόσβαση στα έργα τους στη διεύθυνση www.rianaraouna.com. Πέραν από τη διαδικτυακή παρουσία, η γκαλερί πραγματοποιεί εκθέσεις σε φυσικούς χώρους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.