Economy
Γιάγκος Χατζηγιάννης: «Στα 40 μου είμαι περήφανος για όσα έχω πετύχει, αλλά δεν επαναπαύομαι»
Γιάγκος Χατζηγιάννης: «Στα 40 μου είμαι περήφανος για όσα έχω πετύχει, αλλά δεν επαναπαύομαι»
Ήταν ένα Podcast ξεχωριστό. Σίγουρα κάθε συζήτηση με τον Γιάγκο Χατζηγιάννη, CEO του CIM κρύβει ειδήσεις. Πόσο μάλλον όταν σου επιτρέπει να ανοίξεις το χρονοντούλαπο της προσωπικής του πορείας.

Δηλώνει περήφανος για όσα έχει πετύχει και παράλληλα ως πιο ώριμος, όντας 40ρης, βλέπει τα επόμενα 10 χρόνια, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα πράγματα όπως έρχονται. 

Στο Podcast που έδωσε στον Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Boussias Cyprus, Λεωνίδα Αλεξάνδρου, τόνισε ότι «δεν είμαι του σπιτιού ή του καναπέ. Αν μπορούσα θα ήμουν έξω συνέχεια».

Την ίδια ώρα, όμως, παρουσιάζει τα ελαττώματά του: «Μ` αρέσει να μιλώ και να γίνω καλύτερος ακροατής, ειδικά και στην γυναίκα μου. Είναι χάρισμα να ακούς. Επίσης, θέλω να είμαι πιο εύστοχος στις τοποθετήσεις μου με λιγότερα λόγια. Πιστεύω ότι έχω αυτογνωσία και ακούω την κριτική, ενώ αφουγκράζομαι τα σχόλια των φίλων μου».

Ταξιδεύοντας στα φοιτητικά του χρόνια τον στιγμάτισε, όπως είπε, η περίοδος στο Πανεπιστήμιο του Κέϊμπριτζ. «Είχα την ευκαιρία να συναναστραφώ με κόσμο και ειδικά με άτομα που είναι σήμερα πολύ πετυχημένοι με άλλη κουλτούρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.  

Σε ότι αφορά την επαγγελματική πορεία του δηλώνει ότι είχε το δικό του πλάνο και όραμα, καθώς πιστεύει ότι έπρεπε ο ίδιος να αφήσει το στίγμα του.

Την ίδια ώρα, δεν ξεχνά την ομάδα του, καθώς με αυτή και με υπομονή έχει πετύχει τους στόχους μέχρι σήμερα.

Σε ότι αφορά τις αποτυχίες έκανε λόγο για άτομα – συνεργάτες που ευτυχώς δεν στοίχησαν, ενώ τόνισε ότι ήταν πιο παρορμητικός σε κάποια άτομα. 

Σημαντική η τοποθέτησή του αναφορικά με το οικονομικό μοντέλο της χώρας, αλλά και για την πορεία της εκπαίδευσης στην Κύπρο, ενώ δίνει τρεις συμβουλές προς τους νέους. 

Δείτε το Podcast και θα καταλάβετε πολλά…

  • Γιάγκος Χατζηγιάννης
  • CEO του CIM
  • Podcast
  • Boussias Cyprus
  • Λεωνίδας Αλεξάνδρου