Economy
Ζητά 9 εκ. για συμβούλους το Υπ. Ενέργειας
Υπουργεία και Υφυπουργεία αιτούνται στην Βουλή την αποδέσμευση πιστώσεων για αγορά υπηρεσίων συμβούλων/εμπειρογνωμόνων και μελετών.
Ζητά 9 εκ. για συμβούλους το Υπ. Ενέργειας
Tην αποδέσμευση κονδυλίων για την αγορά υπηρεσιών συμβούλων σε θέματα διαχείρισης υδρογονανθράκων, για την εκπόνηση μελέτης για δημιουργία Εθνικής Μονάδας Εφαρμογής Κυρώσεων αλλά και για την ανάπτυξη μαρίνας στην περιοχή Κισσόνεργας και την μαρίνα Παραλιμνίου, εξετάζει σήμερα η Επ. Οικονομικών.

Ειδικότερα το υπουργείο Ενέργειας καλεί την επιτροπή Οικονομικών να αποδεσμεύσει πέραν των εννέα εκατομμυρίων για υπηρεσίες συμβούλων και εμπειρογνωμόνων, αλλά και για την εκπαίδευση πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων, σε θέματα υδρογονανθράκων.

Πιο συγκεκριμένα το αρμόδιο υπουργείο ζητά την αποδέσμευση πιστώσεων ύψους €5.518.669 για τις υπηρεσίες εμπειρογνωμόνων/συμβούλων και €3.560.000 για την εκπαίδευση σε θέματα υδρογονανθράκων.

Επεξηγεί ότι  ποσό ύψους €643.887 θα διατεθεί για την παραχώρηση υποτροφιών, για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά επιπέδου Master και διδακτορικά προγράμματα σχετικά µε τους υδρογονάνθρακες, τις ΑΠΕ και την ενεργειακή μετάβαση σε πολίτες της Δημοκρατίας, ενώ περιλαμβάνονται υποχρεώσεις προηγούμενων ετών.

Παράλληλα επεξηγεί ότι το ποσό ύψους €1.125.000 αφορά στην εκπαίδευση 100 περίπου ατόμων/υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό τον συντονισμό του  ΚΣΕΔ, σε διάφορα σχολεία στο πλαίσιο προετοιμασίας και ετοιμότητας των κρατικών υπηρεσιών για αντιμετώπιση/επίβλεψη θαλάσσιων δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και την αγορά προμήθειας εξειδικευμένου εξοπλισμού επέμβασης σε πλατφόρμες.

Ακόμη, το κονδύλι €795 χιλιάδων θα διατεθεί για την εκπαίδευση και βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων που ασχολούνται µε θέματα υδρογονανθράκων.

Συγκεκριμένα, αφορά εργαζόμενους στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, Τμήμα Περιβάλλοντος, Νομική Υπηρεσία, Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, Υφυπουργείο Ναυτιλίας, Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών,  Υπηρεσία Υδρογονανθράκων, Υπηρεσία Ενέργειας, Υπουργείο Εξωτερικών και Τμήμα Δημοσίων Έργων κ.α..

€125 χιλ. για μελέτες για μαρίνες

Το Υφυπουργείο Τουρισμού ζητά την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €125 χιλιάδων για την αγορά υπηρεσιών εμπειρογνωμόνων/ και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη Μαρίνας στην περιοχή Κισσόνεργας, στην Πάφο, περιλαμβανομένου μεταξύ άλλων, της ετοιμασίας όρων ανοικτού διαγωνισμού και παροχή υποστήριξης καθόλη τη διάρκεια της διεξαγωγής της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Επίσης για αγορά υπηρεσιών για ομάδα επόπτη για τη Μαρίνα Παραλιμνίου και άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών για θέματα µαρίνων και χώρων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

€414 χιλ. ζητά το Ναυτιλίας

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ζητά επίσης την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €414 χιλιάδων για την αγορά υπηρεσιών και την καταβολή αντιμισθίας λειτουργού που αποσπάστηκε από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του υφυπουργείου μεταξύ άλλων, πιστώσεις ύψους €260 χιλ. θα διατεθούν στο Σχέδιο επιθεώρησης πλοίων και αεροπλάνων και ποσό ύψους €22.500 για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης και άλλων ναυτικών συμβάντων.

Ακόμη €234 χιλ. 

Η Επιτροπή Οικονομικών θα εξετάσει και αίτημα για την αποδέσμευση €100 χιλ. για την εκπόνηση μελέτης και σχεδίου δράσης, για τη δημιουργία και λειτουργία της Εθνικής Μονάδας Εφαρμογής Κυρώσεων (ΕΜΕΚ).

Επίσης το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ζητά €114 χιλιάδες για αγορά νομικών και άλλων υπηρεσιών και το υπουργείο Άμυνας για €20 χιλιάδες.

  • Υπουργείο Εμπορίου
  • κονδύλια
  • Υπουργείο Ενέργειας