Economy
Διαβεβαιώσεις ΠτΔ για παράταση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα
«Το θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό» τονίζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
Διαβεβαιώσεις ΠτΔ για παράταση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα
Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί το μέτρο επιδότησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις έδωσε στις τελευταίες του δηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης Αναστασιάδη και το οποίο στοχεύει στη στήριξη περίπου 42 χιλιάδων ευάλωτων νοικοκυριών που βρίσκονται στη διατίμηση 08, τα οποία επηρεάζονται από το κύμα ακρίβειας και τις πληθωριστικές πιέσεις των τελευταίων μηνών. 

«Είναι, ναι, κάτι το οποίο συζητούμε, είναι κάτι που (συζητήσαμε) πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και μέσα από συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή, ναι θα συνεχίσουμε αυτό το μέτρο, το οποίο θεωρούμε ως ιδιαίτερα σημαντικό» δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Υπενθυμίζεται, πως το απερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρία, έδωσε παράταση στο μέτρο επιδότησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων για δύο πρόσθετους μήνες και συγκεκριμένα, για τις τιμολογήσεις της περιόδου Μαρτίου - Απριλίου 2023 (αφορά κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου).

Στο μεταξύ, σύντομα θα κατατεθεί ενώπιον της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εμπορίου για το «Καλάθι του νοικοκυριού».

  • ηλεκτρικό ρεύμα
  • επιδότηση
  • Νίκος Χριστοδουλίδης
  • φοροελαφρύνσεις