Economy
Πόσο θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό η αλλαγή ωραρίου στο δημόσιο
Η μελέτη που είχαν στα χέρια τους οι βουλευτές από το Υπουργείο Μεταφορών
Πόσο θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό η αλλαγή ωραρίου στο δημόσιο
Η αλλαγή ωραρίου στο δημόσιο είναι γεγονός.

Χθες η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε στην έγκριση της πρότασης που είχε θέσει το Υπουργείο Οικονομικών, όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μεταβαίνουν στην εργασία τους από τις 07:00 μέχρι τις 08:30 το πρωί και θα μπορούν να αποχωρούν από τις 14:00 μέχρι τις 16:30 το απόγευμα.

Η μελέτη που...οδήγησε στο μέτρο

Στόχος της διεύρυνσης του ωραρίου εργασίας στη δημόσια υπηρεσία είναι να αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Σύμφωνα με την μελέτη του Υπουργείου Μεταφορών, η οποία είχε δοθεί στους βουλευτές προ λίγων μηνών, με αυτό το μέτρο, αναμένεται να υπάρξει μείωση της τάξης του 4-6% στην κυκλοφοριακή συμφόρηση που υπάρχει σήμερα.

Όπως σημειώσε σε δηλώσεις του ο Μαρίνος Μουσιούττας, Βουλευτής της ΔΗΠΑ, πρόκειται για μικρό ποσοστό, το οποίο όμως «είναι κάτι»...Επεσήμανε δε, πως θα πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα που θα συμβάλλουν στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, όπως είναι λεωφορειολωρίδες κτλ.

Μάλιστα, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών μετά το Πάσχα, οι βουλευτές θα αναμένουν τις εισηγήσεις των αρμοδίων για το θέμα.

Ζήτησαν περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΣΕΚ και ΠΕΟ, παρ’ όλο που εξέφρασαν την άποψη ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να διευρυνθεί περαιτέρω το ωράριο εργασίας στη δημόσια υπηρεσία, συμφώνησαν με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των υπό αναφορά κανονισμών.

 Ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης εξέφρασε την ελπίδα η αλλαγή του ωραρίου στο δημόσιο να συμβάλει στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος. Σημείωσε, όμως, ότι θα διαφανεί στην πορεία αν το μέτρο θα έχει αποτέλεσμα.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου δήλωσε ότι η αλλαγή στο ωράριο του δημοσίου δεν θα επιλύσει το κυκλοφοριακό αλλά θα βοηθήσει στην απάμβλυνσή του.

  • ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
  • δημόσιος τομέας
  • κυκλοφοριακό