Economy
Πτώση στις τιμές του πετρελαίου Brent και WTI
Πτώση 2,6% σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε το Brent και 1,4% το WTI
Πτώση στις τιμές του πετρελαίου Brent και WTI
Την τελευταία ημέρα του μήνα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent για παράδοση Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 1,13 δολάρια ή 1,49% στα 79,50 δολάρια το βαρέλι.

Το πιο ενεργά διαπραγματεύσιμο συμβόλαιο του Ιουλίου σημείωσε άνοδο περίπου 2,8% στα 80,40 δολάρια.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) διαμορφώθηκε υψηλότερα κατά 2,7% ή 2,02 δολάρια στα 76,78 δολάρια το βαρέλι.

Σε επίπεδο μήνα το Brent έκλεισε με απώλειες 0,3% χαμηλότερα και το WTI με κέρδη της τάξης του 1,5%.

Το Brent και το WTI σημείωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση τους, με τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση για το Brent, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και η αβεβαιότητα για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων επιβάρυναν τις προοπτικές ζήτησης.

Στο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον προστίθενται και οι ανησυχίες για τη διάσωση της First Republic Bank, καθώς οι προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα με επικεφαλής τους συμβούλους της τράπεζας δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η αμερικανική παραγωγή αργού μειώθηκε τον Φεβρουάριο στα 12,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο. Η ζήτηση καυσίμων αυξήθηκε σε σχεδόν 20 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Ο αριθμός των γεωτρήσεων για την εξόρυξη πετρελαίου στις ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητος αυτή την εβδομάδα στις 591, αλλά μειώθηκε κατά μία τον Απρίλιο, στην πέμπτη μηνιαία πτώση τους, ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co.

Οι τιμές του αργού έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες λόγω της αβεβαιότητας για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων που θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Πηγή: ΟΤ.gr