Economy
Kαταργεί 700 θέσεις εργασίας η LinkedIn
Τελειώνει και την ειδική υπηρεσία για την αγορά της Κίνας
Kαταργεί 700 θέσεις εργασίας η LinkedIn

Η LinkedIn, εταιρεία ειδικευμένη στην κοινωνική δικτύωση επαγγελματιών, που ανήκει στην Microsoft, ανακοίνωσε πως θα καταργήσει 716 θέσεις εργασίας, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης, καθώς και ότι θα κλείσει τον ειδικό ιστότοπό της για τους επαγγελματίες στην Κίνα.

Η LinkedIn, που μετράει κάπου 20.000 εργαζομένους, κατέγραψε αύξηση τζίρου όλα τα τρίμηνα της περασμένης χρονιάς· μολαταύτα, ακολουθεί τα βήματα πολλών άλλων μεγάλων ονομάτων του τομέα της τεχνολογίας και των ψηφιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής της, ανακοινώνοντας απολύσεις εν μέσω επιδείνωσης της προοπτικής της παγκόσμιας οικονομίας.

Η LinkedIn εξασφαλίζει έσοδα από διαφήμιση, καθώς και χρεώσεις συνδρομών ώστε να είναι εφικτές διαδικασίες προσλήψεων, προσέλκυσης ταλέντου από εταιρείες.

Σε επιστολή του στους εργαζόμενους, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ράιαν Ροσλάνσκι ανέφερε πως η απόφαση να καταργηθούν θέσεις στα τμήματα πωλήσεων, επιχειρησιακής λειτουργίας και υποστήριξης έχει σκοπό να γίνει πιο ορθολογική οργάνωση του παραγωγικού μηχανισμού και να καταργηθούν τα ενδιάμεσα στάδια ως προς τη λήψη αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εξωτερικών προμηθευτών, εντέλει θα δημιουργήσουν 250 θέσεις εργασίας, που θα μπορούσαν να αναλάβουν κάποιοι από τους εργαζόμενους οι θέσεις των οποίων καταργούνται.

Ακόμη, η LinkedIn ανακοίνωσε πως θα καταργήσει την εφαρμογή της στην Κίνα, την InCareers, σταδιακά, με τον τερματισμό της διαδικασίας να ολοκληρώνεται την 9η Αυγούστου, επικαλούμενη τον «σκληρό ανταγωνισμό» και το «μακροοικονομικό κλίμα».

Οι περισσότερες απολύσεις έχουν γίνει από μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων 27.000 στην Amazon –τις περισσότερες από την ίδρυσή της–, 21.000 στην Meta (Facebook, Instagram), 12.000 στην Alphabet (Google, YouTube) και 10.000 στην Microsoft, τη μητρική της LinkedIn.

Ήδη πριν από την ανακοίνωση της LinkedIn, μέσα στον Μάιο καταργήθηκαν 5.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Layoffs.fyi.

Η LinkedIn, η οποία ιδρύθηκε το 2003, εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2016 έναντι περίπου 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ