Economy
Συμβόλαιο στον Μέσι με απολαβές 57.000 ευρώ την ώρα από την Αλ Χιλάλ
Περισσότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο των 200 εκατομμυρίων ετησίως
Συμβόλαιο στον Μέσι με απολαβές 57.000 ευρώ την ώρα από την Αλ Χιλάλ

Ετήσιες αποδοχές 500 εκατομμύρια ευρώ ή διαφορετικά 1,3 εκατομμύρια την ημέρα, 57.000 την ώρα, 951 το λεπτό, 15,8 ευρώ το δευτερόλεπτο, προβλέπει το συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με οψιόν για έναν ακόμα που έχει βάλει στο τραπέζι η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Αλ Χιλάλ, προκειμένου να πείσει τον Λιονέλ Μέσι να αγωνιστεί στο πρωτάθλημά της.

Χρήματα-συν άλλα 100 εκατομμύρια μπόνους και μιας ρήτρας που θα του επέτρεπε να ελευθερωθεί ανά πάσα στιγμή- τα οποία θα τον κάνουν τον πλουσιότερο αθλητή στον κόσμο.

Τις λεπτομέρειες αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα «L’Equipe», το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων έκανε από το πρωί λόγο για «κλεισμένη συμφωνία», ενώ νωρίς το απόγευμα ο πατέρας και μάνατζερ του Λιονέλ, Χόρχε Μέσι, διέψευσε με δήλωση του τις πληροφορίες που συνδέουν τον γιο του με τη Σαουδική Αραβία.

Οι Ισπανοί πάντως επιμένουν για τον Λιονέλ Μέσι, που επέστρεψε χθες στις προπονήσεις της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την τιμωρία δύο εβδομάδων που έγινε μία έπειτα από τη δημόσια συγνώμη του για το ταξίδι χωρίς άδεια στη Σαουδική Αραβία-όπου έχει συμβόλαιο 30 εκατ. ευρώ με το Υπουργείου Τουρισμού-, ότι η Μπαρτσελόνα θα βρει τον κατάλληλο τρόπο για να τον ντύσει ξανά με τη φανέλα της.

Η ιδέα του, όπως σημειώνουν, είναι να επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα και να προσπαθήσει να κερδίσει ξανά το Champions League, κάτι που του δεν έχει καταφέρει από το 2015, παραμένοντας έτσι στο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο μέχρι το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Όμως η Μπαρτσελόνα πρέπει πρώτα να αποφασίσει την εξίσωση του ελλείμματος ισολογισμού, τη ρύθμιση του οικονομικού Fair Play, για να μπορέσει να προχωρήσει στην εγγραφή επαγγελματικών συμβολαίων, και προς το παρόν, η La Liga δεν έχει εγκρίνει το σχέδιο του Ζοάν Λαπόρτα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αργεντινός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε και λήγει το συμβόλαιο που τον δεσμεύει με την Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία θα παίξει ξανά το Σάββατο (13/5) κόντρα στην Αζαξιό.

Πηγή: ΟΤ.gr