Economy
Ορόσημο για την Κύπρο, η συνεργασία του CIM με το Cambridge
Συνέντευξη του CEO του CIM-Cyprus Business School Γιάνγκου Χατζηγιάννη στο Bussiasnews
Ορόσημο για την Κύπρο, η συνεργασία του CIM με το Cambridge

Ορόσημο για την Κυπριακή Δημοκρατία και ειδικότερα για την ανάπτυξη του επιχειρείν, αποτελεί η συνεργασία του CIM-Cyprus Business School με το Νο2 Πανεπιστήμιο στον κόσμο, το University of Cambridge, δηλώνει σε συνέντευξή του Bussiasnews, o CEO του πανεπιστημίου Γιάνγκος Χατζηγιάννης.

Αναφορικά με τους κλάδους που υπάρχει προοπτική όσον αφορά στην αγορά εργασίας, τονίζει οι τομείς της τεχνολογίας, των ναυτιλιακών και της πληροφορικής βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση. «Από την άλλη παραδοσιακά επαγγέλματα όπως η Νομική, Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων πάντα θα αποτελούν μια εξαίρετη βάση για επιτυχημένη σταδιοδρομία. Αυτό που απαιτείται είναι περισσότερη εξειδίκευση και συνεχές αναβάθμιση των δεξιοτήτων μέσα από επαγγελματική κατάρτιση».

Ακολουθεί η συνέντευξη:

1/ Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει ως CEO του CIM-Cyprus Business School;

Οι δυσκολίες είναι καθημερινό φαινόμενο και μέρος οποιουδήποτε Οργανισμού. Αυτό που ξεχωρίζει το Ίδρυμα μας είναι η διαχείριση των δυσκολιών και το επίπεδο στήριξης που προσφέρουμε στους φοιτητές μας. Οι φοιτητές μας όντας εργαζόμενοι και συχνά οικογενειάρχες έχουν πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσουν για να μπορέσουν να αποφοιτήσουν. Πολλοί φοιτητές αντιμετωπίζουν σημαντικά προσωπικά και οικονομικά προβλήματα κατά την διάρκεια των σπουδών τους και απαιτείται από εμάς η στήριξη στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Είμαστε πολύ κοντά στους φοιτητές μας και τους παρέχουμε σημαντική στήριξη η οποία δημιουργεί και ένα δυνατό δεσμό. Για αυτό τον λόγο η πλειοψηφία των νεοεισερχόμενων φοιτητών είναι συστημένοι από φίλους, συγγενείς και συνεργάτες αποδεικνύοντας περίτρανα το υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των αποφοίτων μας.

2/ Ποια προγράμματα προσφέρει σήμερα το  CIM-Cyprus Business School;

Προσφέρουμε 5 πτυχία και 5 μεταπτυχιακά προγράμματα. Κάποια είναι δικά μας προγράμματα και κάποια είναι προγράμματα του συνεργάτη μας, του κορυφαίου Βρετανικού Πανεπιστήμιου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, του University of West London:

BA Business Management

BA Shipping Management

UWL BA(Hons) Business Studies with Marketing

UWL BA(Hons) Accounting & Finance

UWL LLB(Hons) Law

MSc Human Resource Management

MBA

MBA Shipping

UWL MSc Digital Marketing

UWL MA Luxury Hospitality Management

3/ Να αναμένουμε νέα προγράμματα ή συνεργασίες;

Έχουμε 3 εξαιρετικά σημαντικά πρότζεκτ για το 2023:

Την λειτουργία του πρώτου MA Luxury Hospitality Management στην Κύπρο σε συνεργασία με το University of West London, σε Λευκωσία και Λεμεσό από Οκτώβριο 2023

Την αξιολόγηση-πιστοποίηση του πρώτου μας προγράμματος Εξ’ Αποστάσεως, ΜΒΑ

Την συνεργασία μας με το Νο2 Πανεπιστήμιο στον κόσμο, το University of Cambridge, για την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης στελεχών στο υψηλότερο επίπεδο από το Judge Business School. Η συνεργασία καθιστά το CIM-Cyprus Business School ως συνεργάτη όσο αφορά την διοργάνωση ανοικτών προγραμμάτων κατάρτισης για στελέχη επιχειρήσεων (Open Executive Education Programmes) τόσο στην Κύπρο όσο και περιφερειακά.

Η πιο πάνω συνεργασία αποτελεί ορόσημο για την Κυπριακή Δημοκρατία και ειδικότερα για την ανάπτυξη του επιχειρείν.

4/Από την εμπειρία σας, αλλά και ως συμβουλή που δίνατε στους φοιτητές σας, σε ποιους κλάδους σήμερα υπάρχει προοπτική όσον αφορά στην αγορά εργασίας;

Οι τομείς της τεχνολογίας, των ναυτιλιακών, της πληροφορικής είναι σίγουρα τομείς που είναι σε υψηλή ζήτηση. Από την άλλη παραδοσιακά επαγγέλματα όπως η Νομική, Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων πάντα θα αποτελούν μια εξαίρετη βάση για επιτυχημένη σταδιοδρομία. Αυτό που απαιτείται είναι περισσότερη εξειδίκευση και συνεχές αναβάθμιση των δεξιοτήτων μέσα από επαγγελματική κατάρτιση.

5/Που πιστεύεται οφείλεται αυτή η μακροχρόνια και σταθερή επιτυχία του CIM-Cyprus Business School, παρά του γεγονότος ότι στρατηγικά προβαίνετε σε μικρές κινήσεις αλλά επιτυχημένες;

Πάνω από όλα οφείλεται στην αξιοπιστία και την συνέπεια. Έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι είμαστε επικεντρωμένοι στην ποιότητα παρά στην ποσότητα. Περαιτέρω, είμαστε ένα πολύ εξειδικευμένο Ίδρυμα και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς προσφέροντας προγράμματα που τα χρειάζεται η αγορά εργασίας. Για αυτό και έχουμε πιθανόν τον υψηλότερο δείκτη εργοδότησης και επαγγελματικής ανέλιξης στην Κύπρο.

6/ Τη συνεργασία σας με το Cyprus Business School και Columbia Group, δεν θα την χαρακτηρίζαμε μικρή κίνηση αλλά πολύ σημαντική και επιτυχημένη…

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις 26 Στρατηγικές Συνεργασίες μας με τις κορυφαίες κυπριακές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ένας από τους 26 Στρατηγικούς Συνεργάτες μας είναι η Columbia Shipmanagement και πρόσφατα ενδυναμώσαμε περαιτέρω την συνεργασία μας μέσω της εφαρμογής ενός πολύ πετυχημένου «Leadership Development Programme». Το ίδιο ισχύει και για την Τράπεζα Κύπρου με την οποία πρόσφατα ανακοινώσαμε την συνεργασία μας όσο αφορά την BOC Academy.

7/ Είστε πολύ δραστήριος, ως διευθυντής του CIM-Cyprus Business School, είστε μέλος σε πολύ σημαντικά συμβούλια ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Πάνω από όλα χρειάζεται οργάνωση. Ο χρόνος είναι συγκεκριμένος άρα θα πρέπει να γίνεται εξαίρετη διαχείριση και να τίθενται προτεραιότητες. Το Συμβούλια είναι πολύ σημαντικά γιατί μπορείς να βλέπεις τα δεδομένα από διάφορες οπτικές γωνίες και να αναπτύσσεσαι συνεχώς συναλλαζόμενος με στελέχη από διαφορετικούς τομείς και μέσα από εμπειρίες από διαφορετικούς Οργανισμούς.