Build
Δύο μεγάλα έργα δρομολογεί ο Δήμος Πάφου
Στον περιβάλλοντα χώρο της σχολής διοίκησης τουρισμού, φιλοξενίας και επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ
Δύο μεγάλα έργα δρομολογεί ο Δήμος Πάφου
Υπόδειγμα διοργάνωσης επιθυμεί ο δήμαρχος Πάφου να καταστεί ο περιβάλλων χώρος της σχολής διοίκησης τουρισμού, φιλοξενίας και επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρεται σε δύο έργα που θα κοστίσουν εκατομμύρια ευρώ και τα οποία δρομολογεί ο Δήμος.


Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση, 18 τετραγωνικά μέτρα θα τοπιοτεχνηθούν με πράσινο, χώρους στάθμευσης, γήπεδα και παιδικές χαρές. Θεωρώντας την ίδρυση της σχολής του ΤΕΠΑΚ στην πόλη, βάση για νέα έργα με κοινωνικό πρόσημο και προχωρώντας ένα βήμα μπροστά, ο Δήμος ανέλαβε το σχεδιασμό δύο έργων, ανέφερε ο Φαίδωνας Φαίδωνος, που θα ενισχύσουν το εγχείρημα και θα εμπλουτίσουν τις υποδομές υποστήριξης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην πόλη.

Η φοιτητική εστία
Το πρώτο έργο συνέχισε, είναι η φοιτητική εστία Δήμου Πάφου, οι εργασίες κατασκευής της οποίας άρχισαν στο τεμάχιο που ο Δήμος απέκτησε πρόσφατα με αγορά και το οποίο βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα από αυτό το χώρο. Πρόκειται, συμπλήρωσε, για πολύ σημαντικό έργο, προϋπολογισμού €11.750.000 πλέον ΦΠΑ, δυναμικότητας 203 δωματίων, το οποίο ανέλαβε να υλοποιήσει σε όλο το φάσμα του ο Δήμος όπως χρηματοδότηση, σχεδιασμός, κατασκευή και εξοπλισμός, επίβλεψη εκτέλεσης, διαχείριση.

Άθληση και αναψυχή
Το δεύτερο έργο είναι, όπως είπε, ο δήμαρχος Πάφου, η διαμόρφωση 32 τεμαχίων στην περιβάλλουσα το κτήριο αυτό περιοχή, σε χώρους άθλησης και αναψυχής και σε χώρους στάθμευσης για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η λειτουργία της σχολής. Πρόσθεσε πως ο στόχος είναι η δημιουργία συνεργειών στο πλαίσιο ενός συμπλέγματος υποδομών με τον ίδιο παρονομαστή.

Πηγές χρηματοδότησης
Όσον αφορά το κόστος του έργου και τις πηγές χρηματοδότησής του, ο δήμαρχος Πάφου έδωσε τους ακόλουθους αριθμούς: το συνολικό κόστος του κτηρίου της σχολής, δηλαδή ανέγερση και εξοπλισμός, ανήλθε στα €20,3 εκατομμύρια περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Από αυτό το σύνολο, ποσό €2,8 εκατομμυρίων έχει αναληφθεί από το ΤΕΠΑΚ και το υπόλοιπο θα αντληθεί από το πρόγραμμα πολιτικής συνοχής «Θάλεια 2021-2027», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 

  • Πάφος
  • ΤΕΠΑΚ
  • Δήμος Πάφου