Economy
No money no fly φωνάζει το προσωπικό εδάφους της Lufthansa
Η συντεχνιακή οργάνωση Verdi ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι κατέρχονται αύριο σε απεργία
No money no fly φωνάζει το προσωπικό εδάφους της Lufthansa
Σε απεργία κατέρχεται την Τρίτη (20/2) το προσωπικό εδάφους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, ανακοίνωσε η συντεχνιακή οργάνωση Verdi. Οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση μισθών. Η απεργία προγραμματίστηκε να αρχίσει αύριο στις 05:00 (ώρα Κύπρου) και να ολοκληρωθεί την Τετάρτη στις 08:10.

Τα αεροδρόμια που επηρεάζονται είναι της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Αμβούργου, του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας και της Στουτγάρδης.

Ο Michael Niggemann, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Lufthansa, αρμόδιος για το ανθρώπινο δυναμικό, δήλωσε ότι η απεργία είναι ατυχής, καθώς ο γερμανικός αερομεταφορέας είχε κάνει μια "μακρόπνοη" προσφορά κατά τη διάρκεια των συνομιλιών - την οποία η Verdi είχε απορρίψει - και θα ταλαιπωρήσει τόσο τους πελάτες όσο και το προσωπικό.

Παρόμοια απεργία προκάλεσε την ακύρωση 900 από τις 1.000 προγραμματισμένες πτήσεις στις αρχές Φεβρουαρίου, επηρεάζοντας περίπου 100.000 επιβάτες.

Ο βραχίονας των υπηρεσιών εδάφους συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών ομάδων εργαζομένων της Lufthansa που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η Verdi ζητά αύξηση μισθών 12,5% για 25.000 εργαζόμενους στο προσωπικό εδάφους, ή τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα σε διάστημα 12 μηνών, συν μια εφάπαξ πληρωμή 3.000 ευρώ για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έχει πληγεί από μια σειρά πανεθνικών απεργιών που επηρεάζουν τα αεροπορικά ταξίδια, τους σιδηροδρόμους και τις δημόσιες συγκοινωνίες. 

Πηγές: ΚΥΠΕ - Reuters
 

  • Lufthansa