Economy
Πρώην υπουργός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αγοράσει το TikTok
Αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου εμπορίου μίλησε για αδικαιολόγητη καταπίεση ξένων εταιρειών από τους Αμερικανούς
Πρώην υπουργός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αγοράσει το TikTok
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να συγκροτήσει μια ομάδα επενδυτών για να αγοράσει το TikTok από τους Κινέζους ιδιοκτήτες του.

Την Τετάρτη, το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ένα νομοσχέδιο που θα αναγκάσει το TikTok να αποχωρήσει από τη μητρική του εταιρεία, ή αλλιώς θα αντιμετωπίσει απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο.

Ο Μνούτσιν δήλωσε ότι υποστηρίζει σθεναρά το νομοσχέδιο, το οποίο τώρα πρέπει να περάσει από την Γερουσία για έγκριση.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζει το νομοσχέδιο και έχει δεσμευτεί να το υπογράψει αν περάσει. «Νομίζω ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να περάσει και νομίζω (το TikTok) πρέπει να πωληθεί», δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC.

Ο Μνούτσιν, ο οποίος υπηρέτησε για τέσσερα χρόνια ως Υπουργός Οικονομικών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι το TikTok είναι «μια εξαιρετική επιχείρηση και θα συγκροτήσω μια ομάδα για να το αγοράσει».

«Αυτό θα πρέπει να ανήκει σε επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει τρόπος να επιτρέψουν ποτέ οι Κινέζοι σε μια αμερικανική εταιρεία να κατέχει κάτι τέτοιο στην Κίνα», δήλωσε.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ένας αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου εμπορίου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να «σταματήσουν την αδικαιολόγητη καταπίεση ξένων εταιρειών» και να λάβουν «όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουν αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματά τους και τα συμφέροντά τους».
 

  • TikTok