Economy
Σκοπεύουν να κηρύξουν τους έξυπνους μετρητές ως κρίσιμη υποδομή
Υπουργείο Ενέργειας και ΑΗΚ ενημέρωσαν τη Βουλή πως μελετούν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις που δημιουργούνται από τις προσφυγές
Σκοπεύουν να κηρύξουν τους έξυπνους μετρητές ως κρίσιμη υποδομή
Εναλλακτικές λύσεις, πιθανόν εκτός του τομέα των δημοσίων προσφορών, μελετούν το Υπουργείο Ενέργειας και η ΑΗΚ, προκειμένου να αποφευχθούν οι επανειλημμένες καθυστερήσεις που δημιουργούνται από τις προσφυγές αναφορικά με τον επιτυχημένο προσφοροδότη στην προμήθεια 400.000 έξυπνων μετρητών.

Ως γνωστό, το Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε την κατακύρωση της προσφοράς στη Cyta για προμήθεια «έξυπνων μετρητών» στην ΑΗΚ, η οποία θα εφεσιβάλει την απόφαση. Η συνέπεια ήταν να χαθεί το ορόσημο Μαρτίου για την εξασφάλιση ευρωπαϊκής επιχορήγησης 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, ζητήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο να μεταβιβάσει αίτημα για παράταση στο περιθώριο χρηματοδότησης, με το σκεπτικό πως η καθυστέρηση στην υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου δεν ήταν ευθύνη της ΑΗΚ.

Όπως αναφέρθηκε χθες ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής ενέργειας, η σκέψη του αρμόδιου υπουργείου και της ΑΗΚ είναι όπως κηρυχθούν οι έξυπνοι μετρητές ως κρίσιμη υποδομή. Με αυτό τον τρόπο ελπίζουν να βρουν παράθυρο για να αποφύγουν τη διαδικασία των δημόσιων προσφορών.
 

  • έξυπνοι μετρητές
  • ΑΗΚ
  • Υπουργείο Ενέργειας