Economy
Τα 3 οικονομικά βήματα που πρέπει να κάνετε μετά τα 30
Από την αποταμίευση μέχρι τα συνταξιοδοτικά προγράμματα
Τα 3 οικονομικά βήματα που πρέπει να κάνετε μετά τα 30

Η δεκαετία των 30 είναι μια δεκαετία που συχνά χαρακτηρίζεται από μεγάλα οικονομικά βήματα, από την αγορά του πρώτου σας σπιτιού μέχρι την αλλαγή εργασίας και την αποταμίευση για τα μελλοντικά σας παιδιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Με περισσότερα χρόνια εργασίας στη ζώνη σας, πιθανότατα βγάζετε περισσότερα χρήματα από ό,τι στη δεκαετία των 20 σας – αλλά μπορεί να είναι ακόμα δύσκολο να ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε με αυτά για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για οικονομική επιτυχία στα 40 σας και μετά.

Ακολουθούν τρία έξυπνα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα μετρητά σας ως τριαντάρηδες, σύμφωνα με δύο πιστοποιημένους οικονομικούς σχεδιαστές.

Συνέχιση της εξάλειψης του χρέους

Θα μπορούσατε να είστε καλύτερα τοποθετημένοι στη δεκαετία των 30 σας για να επικεντρωθείτε στην αντιμετώπιση των εκκρεμών πληρωμών, επειδή πιθανότατα βγάζετε περισσότερα χρήματα, λέει ο Andrew Fincher, CFP και οικονομικός σύμβουλος στην VLP Financial Advisors.

«Όταν είστε στα 30 σας και έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε περισσότερα, αυτό είναι ένα εξαιρετικό χρονικό πλαίσιο για να προσπαθήσετε πραγματικά να μην επεκταθεί αυτό το χρέος στα 40 σας», λέει.

Εξετάστε το άνοιγμα ενός λογαριασμού για τις σπουδές των παιδιών σας 

Εάν έχετε ή σκοπεύετε να αποκτήσετε παιδιά, η δεκαετία των 30 σας είναι μια καλή στιγμή για να σκεφτείτε το άνοιγμα ενός αποταμιευτικού λογαριασμού για τις σπουδές των παιδιών, ώστε να χρηματοδοτήσετε τη μελλοντική τους εκπαίδευση.

Ενισχύστε τις συνταξιοδοτικές σας αποταμιεύσεις

Η δεκαετία των 30 σας είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι οι συνταξιοδοτικές σας αποταμιεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και να τις ενισχύσετε.

Εάν δεν είχατε θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο συνταξιοδότησης στη δεκαετία των 20, είναι ζωτικής σημασίας να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο στη δεκαετία των 30. 

Πηγή: ot.gr