Economy
Διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα θεσμοθετεί η Κυβέρνηση
Συνάντηση τέλη Μαΐου στο Προεδρικό
Διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα θεσμοθετεί η Κυβέρνηση

Απευθείας διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα, με τη διοργάνωση συνάντησης στα τέλη Μαΐου στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία θα συμμετέχουν το Υπουργικό Συμβούλιο, η ΟΕΒ, το ΚΕΒΕ και ο Σύνδεσμος Τραπεζών, εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, από το βήμα της 63ης Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΒ.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συγκαλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο για εξέταση του πλάνου υλοποίησης των 88 δράσεων που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση στις αρχές του έτους. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους 3 πυλώνες που συγκροτούν την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης (δημοσιονομική υπευθυνότητα, σταθερός χρηματοπιστωτικός τομέας, μεταρρυθμίσεις), καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις (υψηλό κόστος ενέργειας, εξεύρεση κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού).

«Η παρουσία μου, λοιπόν εδώ μαζί με σχεδόν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, ανάμεσα σε άλλα, και πέραν της αναγνώρισης από πλευράς Πολιτείας του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζετε, αποδεικνύει, θεωρώ, με τον πλέον έμπρακτο τρόπο τη σημασία που αποδίδουμε στον συνεχή διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα, έτσι ώστε οι πολιτικές και οι δράσεις μας να συμβαδίζουν, ώστε να επιλύουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα στη χώρα μας και η Πολιτεία, αλλά και να προωθούν τους κοινούς μας στόχους», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνησή μας, πρόσθεσε, «αναγνωρίζει πλήρως τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που διαδραματίζει η επιχειρηματική κοινότητα στην υλοποίηση του Οράματός μας, όπως περιγράφεται και στη Στρατηγική – Όραμα 2035 με στόχο ΄η Κύπρος να καταστεί ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για να ζει κάποιος, να εργάζεται και να δραστηριοποιείται’’, αλλά και στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησής μας».  

Από το βήμα της 63ης Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΒ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης για θεσμοθέτηση του απευθείας διαλόγου με την επιχειρηματική κοινότητα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα υπάρξει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στα τέλη Μαΐου μαζί με την ΟΕΒ, το ΚΕΒΕ και τον Σύνδεσμο Τραπεζών, έτσι ώστε, όπως είπε, «αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία όλων εσάς, των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, να προχωρούμε μαζί μπροστά, να σας παρουσιάσουμε τους σχεδιασμούς μας, το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι σε αυτή τη συνάντηση, πριν προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις να ακούσουμε τα σχόλιά σας, έτσι ώστε να κινηθούμε μαζί στη βάση της ίδιας στρατηγικής». 

«Παρόμοια πρακτική ξεκινήσαμε πέρσι με τους ξένους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα», σημείωσε. «Επιδιώκουμε την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων, αλλά την ίδια στιγμή θεωρούμε ότι θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή και στους Κύπριους επιχειρηματίες», τόνισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ