Economy
Αεροπορική εταιρεία φρενάρει τις προσλήψεις και μοιράζει άδειες
Η Southwest, ένας από τους πιο πιστούς πελάτες της Boeing, αναμένει να παραλάβει 20 αεροσκάφη φέτος, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή της για 46
Αεροπορική εταιρεία φρενάρει τις προσλήψεις και μοιράζει άδειες

Μείωσε τις εκτιμήσεις της η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines για παραδόσεις νέων αεροσκαφών από την Boeing και αυτό συνέβη για τρίτη φορά, με τον αερομεταφορέα να σχεδιάζει να λάβει μέτρα μείωσης του κόστους προκειμένου να περιορίσει το πρόβλημα.

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να περιορίσει τις προσλήψεις και να προσφέρει προγράμματα εθελοντικής άδειας σε υπαλλήλους της, ενώ αναμένει να τελειώσει το έτος με περίπου 2.000 λιγότερους εργαζόμενους σε σύγκριση με το 2023. 

Η Boeing έχει τεθεί υπό αυστηρό ρυθμιστικό έλεγχο μετά από το περιβόητο ατύχημα σε αεροσκάφος της Alaska Airlines στις 5 Ιανουαρίου, όπου ένα πάνελ άνοιξε στον αέρα απειλώντας να προκαλέσει σοβαρό αεροπορικό ατύχημα. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε έρευνες για τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας του κατασκευαστή στις διαδικασίες παραγωγής του.

Η Southwest, ένας από τους πιο πιστούς πελάτες της Boeing, αναμένει να παραλάβει 20 αεροσκάφη φέτος, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή της για 46, γεγονός που πιέζει αφόρητα τα σχέδια του οικονομικού αερομεταφορέα να επεκτείνει τη χωρητικότητά της προκειμένου να αξιοποιήσει ένα ισχυρό περιβάλλον ζήτησης πτήσεων από ταξιδιώτες.

Το αρχικό σενάριο προέβλεπε την παράδοση 85 αεροσκαφών εντός του 2024.

Πηγή: ot.gr